Premierul Pavel Filip în dialog cu sindicatele din învățământ - la cinci din șase solicitări au fost găsite soluții

Embed:

Guvernul a găsit soluţii pentru cinci din cele şase revendicări înaintate de sindicatele din educaţie. Anunţul a fost făcut astăzi de către premierul Pavel Filip. Premierul a menționat că a avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, iar discuțiile au fost constructive.

"Am avut o discuţie bună, practic din cele şase revendicări, pe cinci dintre ele am ajuns la un numitor comun. Există una mai complicată, de fapt e prima, ce ţine de ridicarea salariului la prima categorie de la o mie până la minimul de existenţă de 1.815 lei cât este acum. Noi suntem cei care atragem atenţia asupra sistemului de educaţie şi credem că prin dialog vom găsi soluţii", a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a dispus crearea unui grup comun de lucru, care va găsi soluţii viabile și va face propuneri pentru reformarea sistemului de salarizare pentru toți bugetarii.Premierul a cerut viceprim-ministrului Gheorghe Brega, Ministerului Educației, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei să continue dialogul cu sindicatele în zilele următoare.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu