Premieră în Republica Moldova. Un Centru de Informare Turistică a fost deschis la Chişinău

Embed:

Un Centru de Informare Turistică a fost inaugurat în premieră la Chişinău. Aici, toţi vizitatorii vor putea face tururi virtuale prin pensiunile şi vinăriile Moldovei. După prezentare, doritorii îşi vor putea planifica în detalii vacanţa. Atât turiştii străini, cât şi moldoveni sunt încântaţi de acest proiect. 

Centrul de Informare Turistică este amplasat în inima Capitalei, chiar la parterul Primăriei.  Primii vizitatori au rămas impresionaţi de serviciile prestate. 

"Navigând pe acestă aplicaţie vor putea să afle despre vinării, tururile pe care le pot face în Moldova", a spus directorul executiv ANTRIM, Natalia Țurcanu.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că vor colabora cu acest centru pentru a le organiza turiştilor o vacanţă perfectă în ţara noastră.

"Nu suntem împotrivă, ca la început, ghizii noştri, ca voluntari, să facă aici serviciu pentru a dezvolta cât mai rapid acest centru", a spus preşedintele Asociaţiei Ghizilor din Moldova, Nina Belei.

Un Centru similar a fost deschis acum jumătate de an şi la Tiraspol.

"Noi am avut deja peste 7.500 de turişti străini. Noi oferim informaţii şi despre agenţiile de turism din Chişinău, vinării", a menționat reprezentantul centrului de turism Tatiana Yasikova.

Autorităţile spun că sectorul turismului a început să se dezvolte în ultimii ani, inclusiv politicilor care se elaborează în acest sens.

"În curând vom veni cu o lege nouă a turismului, care va aduce o nouă orientare mai clară şi suntem siguri că în baza "ei vom avea posibilitate să atragem investiţii atât străine cât şi locale în sector", a afirmat secretarul de stat, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu.

Proiectul a costat în jur de 1,5 milioane de lei, dintre care 235 de mii de lei au fost oferiţi de Uniunea Europeană şi 1,3 milioane de lei de către USAID şi Guvernul Suediei.

"Împreună cu Guvernul Republicii Moldova am reuşit să atingem multe rezultate. Iar, astăzi, Moldova a trecut în lista destinaţiilor recomandate pentru a fi descoperită în 2018", a spus ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit.

Moldovenii spun că un astfel de Centru era necesar în ţara noastră.

Potrivit datelor statistice, anul trecut 3,2 milioane de străini au vizitat ţara noastră, cu 20 la sută mai mult decât în 2015.

Lasă un comentariu