Platforma civică „Actiunea-2012” îl acuză pe Dorin Chirtoacă de trădare

Embed:

Activiştii susţin că primarul ar fi luat mită pentru autorizarea concertului în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe 9 mai, când în mai multe foste republici sovietice este marcată Ziua victoriei. Chirtoacă respinge aceste acuzaţii.

Înarmaţi cu pancarte şi goarne, reprezentanţii "Acţiunii 2012", dar şi moldoveanul de culoare, John Onoje, au protestat în faţa Primăriei, fiind nemulţumiţi că Dorin Chirtoacă a permis desfăşurarea concertului de 9 mai.

Protestatarii spun că vor manifesta şi în zilele următoare, şi vor încerca să împiedice desfăşurarea concertului.

Protestatarii au încercat să dea buzna la şedinţa Primăriei, pentru a-i cere explicaţii primarului, dar au fost opriţi de poliţişti.

Ei spun că edilul capitalei ar fi luat bani, ca să permită desfăşurarea
concertului. Acuzaţiile l-au scos din sărite pe primar.

Dorin Chirtoacă susţine că nu a putut împiedică desfăşurarea concertului, întrucât acest fapt contravine legii.

Totodată, primarul a spus că va semna o dispoziţie, prin care în anul viitor, pe 9 mai, vor fi organizate evenimente dedicate doar Zilei Europei. Ambasada Rusiei în Republica Moldova califică manifestaţiile drept o provocare, prin care se doreşte declararea Zilei victoriei, drept zi de doliu. Pe 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un concert susţinut de cântăreţii ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco. Evenimentul este organizat de Ambasada Rusiei şi Fundaţia „Miron Shor”.

Lasă un comentariu