Peste 50 de salvatori şi pompieri au fost premiaţi în cadrul Galei Bărbăţiei, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Embed:

Adevăraţii eroi care salvează oameni, rescând cu propriile vieţi. Peste 50 de salvatori şi pompieri au fost premiaţi, astăzi, în cadrul Galei Bărbăţiei, organizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Laureaţii au fost felicitaţi de conducerea instituţiei şi au primit diplome. Fiecare dintre ei spune că au venit în aceasta profesie pentru că vor să ajute oamenii. 

Ion Baltaga este unul dintre laureaţii Galei Bărbăţiei. De trei ani el activează ca salvator într-un detaşament din oraşul Durleşti, municipiul Chişinău. Împreună cu echipa, bărbatul interveni în cazul accidentelor grave, dar altor situaţii excepţionale. 

"Este vorba despre depărtător şi de foarfece cu ajutorul cărora se depărtează fiarele, cu ajutorul foarfecelor se taie", a spus salvatorul Ion Baltaga.

Deşi salvează vieţile omeneşti, bărbatul nu se consideră un erou.

"Fiecare operaţiune este grea în felul său. Chiar ultima intervenţie a fost. Pe autostrada Chişinău-Leuşeni. Două maşini s-au accidentat, am acordat ajutor până la venirea ambulanţei. Poate pare eroism, este eroism până la urmă, dar activând în acest serviciu, ne obişnuim, ne pare că aşa trebuie să fie", a menționat salvatorul Ion Baltaga.

Iar Vitalii Gorbunov a împărţit premiul pentru bărbăţie cu un coleg de-al său.

Este vorba despre câinele care ajută să caute oamenii dispăruţi. 

"24 din 24 de ore noi suntem gată să ieşim la orice chemare. Lex este de rasa Labrador, are opt ani, este foarte comunicabilă, este instruită să lucreze cu oameni, îi place să joace cu micuţi", a afirmat kinologul Vitalii Gorbunov.

Bărbatul susţine că aprecierea conducereii îl motivează să facă lucrul său şi mai bine.

"Vreau să mulţumesc pe conducerea serviciului nostru, dar şi conducerea ţării pentru aprecierea rolului activităţii noastre. Noi locuim într-o zonă seismică şi dacă se va întâmpla ceva, noi putem interveni. Ajutorul nostru este solicitat nu atât de des, dar este absolut necesar", a mai adăugat kinologul Vitalii Gorbunov.

"Profesie de pompier, salvator nu este doar o vocaţie, este un mod de viaţă. Dumneavoastră aţi demonstrat nu o dată că sunteţi gata să veniţi în ajutor", a subliniat șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Gala Bărbăţiei în acest an este la a treia ediţie. 

Lasă un comentariu