Pe banca acuzaţilor. Valeriu Caşu va fi judecat pentru tâlhărie

Embed:

Valeriu Caşu, unul dintre cei zece suspecţi reţinuţi în luna aprilie, după un protest violent organizat de Partidul "Demnitate şi Adevăr", al mafioţilor Ţopa, va compărea pe banca acuzaţilor. Potrivit procurorilor, Caşu, împreună cu alte două persoane, este învinuit de tâlhărie. Anchetatorii susţine că investigaţia este pe ultima sută de metri, iar dosarul va ajunge pe masa judecătorilor, în timpul apropiat.

"Infracţiunea a fost produsă în luna septembrie. Respectiv, persoanele au fost reţinute în luna octombrie. - Printre cei trei figurează şi Valeriu Caşu? - Da, figurează şi dumnealui ca persoană participantă", a spus procurorul, Procuratura sectorului Centru, Natalia Ababii.

Valeriu Caşu şi cei doi complici ai săi sunt învinuiţi că ar fi snopit în bătaie un bărbat, în centrul Capitalei. Indivizii ar fi furat de la victimă telefonul mobil, 100 de dolari, cinci mii de lei, un ceas de mână și o brățară de aur. Cei trei sunt cercetaţi în arest.

"Suntem la faza finală de desfăşurare a anchetei şi urmează expedierea cauzei în instanţa de judecată pentru luarea unei decizii", a afirmat procurorul, Procuratura sectorului Centru, Natalia Ababii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, indivizii riscă până la 10 ani de închisoare.

Cazul lui Caşu a fost transformat de presa subordonată condamnatului fugar Victor Ţopa în unul politic. Nu este un caz singular. Vara, un alt activist al partidului DA, Sergiu Cebotari, a fost reţinut de poliţie, după ce 16 oameni din Nisporeni s-au plâns că au muncit pentru acesta fără a fi plătiți.

Iar un alt cetăţean l-a acuzat pe Cebotari că i-ar fi delapidat averea. Şi de această dată, presa plătită de mafioţii Ţopa a încercat să transforme un caz penal într-o pretinsă răfuială politică.

Un alt protestatar cu trecut penal este şi Aureliu Pisica. El a fost condamnat pentru că a ucis un om într-un accident rutier, dar a scăpat de pedeapsă.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu