Odnoklassniki.ru este cea mai accesată reţea de socializare

Embed:

Am reuşi să urcăm de 32 de ori pe Everestul, dacă am renunţa la reţelele sociale, care, potrivit unui studiu, consumă peste 5 ani din viaţa unui om. Platformele de socializare devin, aşadar, tot mai populare şi în ţara noastră.

De exemplu, anul trecut aplicaţia Instagram s-a ales cu cei mai mulţi utilizatori noi şi a înregistrat o creştere de peste 150 de procente. Iar cea mai accesată reţea de socializare rămâne în continuare Odnoklassniki.ru. Datele sunt prezentate într-un raport pe site-ul Gramatic.md, ce are la bază indicele de audienţă Gemius Audience.

În 2016, Instagram, aplicaţia de foto şi video sharing, a înregistrat o creştere fără precedent în Moldova. Timp de un an, numărul utilizatorilor s-a majorat cu 151 de mii de conturi faţă de anul precedent. 68 de procente dintre utilizatori au între 18 şi 34 de ani. În total, Instagram are în Moldova 250 de mii de utilizatori.

Potrivit raportului, anul trecut, numărul utilizatorilor noi înregistraţi pe Facebook a crescut cu 190 de mii. Cei mai mulţi dintre utilizatori au la fel între 18 şi 34 de ani și sunt în mare parte femei. Facebook ocupă a doua poziţie în top, cu 760 de mii de utilizatori.

Totuși cei mai mulți internauți din Moldova, 1,2 milioane, folosesc reţeaua de socializare din Rusia, Odnaklassniki. Majoritatea au între 20 şi 29 de ani și nu au o facultate absolvită. Iar, în mare parte, utilizatorii de genul masculin sunt cei care accesează site-ul.

Mai puţin accesată este reţeaua rusească Vkontakte, care are 250 de mii de utilizatori din Moldova. Urmează rețeaua Linkedin cu peste 141 de mii de conturi și Twitter - cu aproximativ 25 de mii.

Raportul Gramatic.md a fost realizat în perioada ianuarie-septembrie 2016.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu