Oamenii de afaceri se vor bucura de mai multă libertate. 57 de instituţii de control din Republica Moldova vor fi lichidate

Embed:

Oamenii de afaceri se vor bucura de mai multă libertate. 57 de instituţii de control de la noi din ţară vor fi lichidate. Anunțul a fost făcut de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în cadrul unei conferințe de presă. Oficialul afirmă că astfel va fi redusă presiunea asupra mediului de afaceri. 

Poliţia şi ofiţerii anticorupţie nu vor mai putea să efectueze controale la agenţii economici. De acest lucru se vor ocupa doar 13 structuri specializate precum Serviciul Fiscal de Stat sau Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

Mai mult, instituţiile vor trebui să anunţe din timp antreprenorii despre controalele pe care intenţionează să le desfăşoare. Aceste modificări sunt prevăzute în Strategia de reformă a cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013 - 2020.

"Noi încercăm să scoatem și să micșorăm constant presiunea asupra mediului de afaceri astfel încât să avem o previzibilitate a acestui domeniu, să excludem abuzurile și să avem în același timp asigurat calitatea bunurilor sau serviciilor care sunt plasate pe piață Noi continuăm să purtăm grija consumatorilor și a oamenilor din Republica Moldova", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Lasă un comentariu