O profesoară și 14 eleve din raionul Rezina s-au intoxicat, după ce o copilă a stropit pe holurile școlii cu un spray necunoscut

Embed:

Cele 14 eleve şi o profesoară de la şcoala din satul Pereni, raionul Rezina, care s-au intoxicat, după ce au inhalat o substanţă toxică de origine necunoscută, rămân internate în spitalul Raional din Rezina.

Medicii spun că viaţa lor este în afara oricărui pericol, însă pacientele acuză şi la această oră dureri de cap şi ameţeli. 

"Acolo era un băieţel l-am întrebat ce s-a întâmplat, el a spus că a dat cu nişte spray. I-am spus să îmi dea tubul, mi l-a dat. am fost la directoare şi am luat toate măsurile care trebuie să fie. Am dat elevii afară", a spus profesoara de matematică, Svetlana Condrea.

"La moment starea este satisfăcătoare la toţi copii, înseamnă că astăzi începem să îi externăm acasă. Azi mâine îi externăm", a afirmat șefa secției de pediatrie, Spitalul Raional Rezina, Nina Begovscaia.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru Prime că, deocamdată, nu se cunoaşte despre ce substanţă toxică este vorba.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Copii intoxicaţi au între 11 şi 15 ani.

Lasă un comentariu