O nouă cursă aeriană low cost Chişinău - Tel Aviv ar putea fi lansată în curând

Embed:

Cetăţenii moldoveni ar putea zbura direct din Chişinău spre Tel Aviv, Israel. O nouă cursă aeriană low cost ar putea fi lansată în scurt timp. La această înţelegere au ajuns premierul Pavel Filip şi omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. Cei doi oficiali au avut o întrevedere, în această dimineaţă, la Ierusalim. 

"Am vorbit şi despre impulsionarea relaţiilor noastre pe dimensiunea turismului. Recent noi la Chişinău am ratificat acordul de liberalizare a spaţiului aerian cu statul Israel", a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. 

Pavel Filip a declarat că mai mulţi oameni de afaceri din Israel s-au arătat interesaţi să investească în ţara noastră. 

"Am vorbit și despre activitatea investițională a Republicii Moldova. Vom avea pe parcursul acestei vizite și întrevederi cu oameni de afaceri. Am vorbit și despre posibilitățile de a investi în domeniul tehnologiilor informaționale, precum știți, Israelul este foarte dezvoltat în acest sens. S-au arătat destul de interesați, îi așteptăm la Chișinău, pe cei potențiali investitori", a spus prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. 

În cadrul întrevederii, premierul i-a cerut omologului său israelian să susţină introducerea pe ordinea de zi a şedinţei ONU a subiectului privind retragerea Armatei Ruse din stânga Nistrului. Totodată, şeful executivului de la Chişinău l-a invitat pe Benjamin Netanyahu să efectueze o vizită în Moldova. 

Ulterior, premierul s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii al Statului Israel, Yaakov Litzman. În cadrul întâlnirii, Litzman a declarat că Israelul va oferi sprijin Moldovei în dezvoltarea tratamentului oncologic, geriatriei și reabilitării persoanelor cu nevoi speciale.

Oficialii au evidențiat și buna colaborare în domeniul educațional. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Chișinău se plasează pe locul doi în topul instituţiilor străine, care pregătesc specialişti pentru Israel.

Tot astăzi, la Tel Aviv, premierul a participat și la Zilele culturii moldovenești în Israel.

Lasă un comentariu