Nu și-au îndeplinit obligațiunile. Șoseaua Comrat-Ciumai va fi reparată de o altă companie

Embed:

Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat o nouă licitaţie pentru reparaţia şoselei Comrat-Ciumai. Asta pentru că firma care trebuia să efectueze lucrările nu şi-a onorat obligaţiile prevăzute în contract.

Pe anumite porţiuni de drum nu au fost amenajate nici măcar trotuarele, iar locuitorii satelor prin care trece şoseaua se plâng că nu au pe unde merge.

Lucrările de renovare a şoselei Comrat-Ciumai au început încă în 2012 şi urmau să se încheie în toamna anului trecut. Şoferii sunt nemulţumiţi că drumul nu a fost reparat până acum.

Situaţia îi nemulţumeşte şi pe locuitorii satului Chirsova.

"Drumul nu l-au terminat, iar scurgerile nu sunt făcute. O parte din sat este inundată aproape după fiecare ploaie. Multe dintre lucrări nu au fost făcute, iar acest fapt ne creează unele probleme. Compania a stricat trotuarele vechi, dar nu le-a făcut pe cele noi. Acum oamenii sunt nevoiţi să meargă pe carosabil", a menționat rimarul satului Chirsovo, Serghei Sapunji.

În aceste condiţii, Administraţia de Stat a Drumurilor a reziliat contractul şi a anunţat o nouă licitaţie. Ofertele pot fi depuse până pe 12 decembrie.

"Compania pe parcursul lucrărilor a dat dovadă de capacitate financiară slabă ceea ce a dus la o tergiversare îndeplinirii lucrărilor. Aplicarea penalităţilor de către beneficiari şi ulterior s-a finalizat cu rezilierea contractului", a afirmat directorul Administraţiei de
Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

Semnarea unui nou contract este prevăzută pentru luna februarie, iar termenul de executare a lucrărilor este de un an. Pentru reparaţia şoselei Comrat-Ciumai, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a alocat 23 de milioane de euro.

Compania care a câştigat prima licitaţie a cheltuit până acum 16 milioane de euro.

Lasă un comentariu