Nou bloc administrativ în Parcului Industrial Edineţ. Marian Lupu: Vom crea locuri de muncă

Embed:

Parcul Industrial Edineţ îşi dezvoltă infrastructura pentru a atrage cât mai mulţi agenţi economici. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord a inaugurat ieri blocul administrativ al parcului. Construcţia edificiului a costat statul peste 12 milioane de lei, iar la inaugurare a participat şi candidatul democraţilor pentru prezidenţiale, Marian Lupu.

În 2015, în cadrul Parcului Industrial Edineţ a fost deschisă prima fabrică de procesare a merelor. Întreprinderea oferă o sută de locuri de muncă, iar, pe viitor, managerii îşi propun să dubleze cifra investiţiilor.

"Aceşti o mie de metri pătraţi vor fi folosiţi în interesul economic al raionului şi nu numai. Vă felicit că aveţi aşa un agent economic puternic care a stimulat fermierii de aici care cresc mere", a spus directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

"În acest parc avem 18 hectare, dintre care jumătate sunt rezervate pentru rezidenţi. Un rezident deja activează. O altă investiţie de opt milioane de lei pentru construcţia unui frigider de două mii de tone şi o altă investiţie pentru calibrarea şi uscarea fructelor", a zis primarul oraşului Edineţ, Constantin Cojocaru.

Candidatul PDM la prezidenţiale a declarat că autorităţile vor contribui la simplificarea şi stimularea exportului din această regiune.

"Nu am aruncat vorbe în vânt. Sunt acţiuni concrete care dau rezultate pe domenii prioritare. Noi am creat condiţii de atragere a investiţiilor şi noi întreprinderi în Moldova, doar pe această cale vom crea şi mai multe locuri de muncă, vom opri exodul din Republica Moldova", a afirmat candidatul PDM la funcţia de preşedinte, Marian Lupu.

Tot în raionul Edineţ, liderul PDM a avut o întâlnire cu profesorii, funcţionarii şi oamenii de afaceri din oraşul Cupcini.

În cadrul vizitei din raionul Edineţ, candidatul PDM s-a întâlnit şi cu peste 400 de localnici din satul Viișoara.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu