Noi privatizări. Air Moldova şi Moldtelecom ar putea fi scoase la mezat

Lista întreprinderilor scoase la privatizare ar putea fi completată în 2017. Printre acestea se numără Moldtelecom şi Air Moldova. Anunţul a fost făcut de către ministrul Economiei, Octavian Calmâc. Deocamdată, preţul de vânzare a companiilor nu a fost stabilit, însă, autorităţile speră să obţină un venit mare.

La mezat ar putea fi scoase şi societățile pe acţiuni Red Nord, Red Nord Vest şi nodul hidroenergetic Costești - Stânca. Potrivit lui Calmâc, situaţia la unele companii s-a înrăutăţit.

"Propunem Air Moldova care şi-a înrăutăţit indicatorii de performanţă în ultimii trei ani de zile considerabil. Precum şi examinăm posibilitatea privatizării Moldtelecom, vizavi de metoda de privatizare Moldtelecom nu este stabilită", a afirmat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Ministrul Economiei a prezentat şi prognoza economică pentru anul viitor. Astfel, în 2017, Moldova ar putea avea o creştere economică de cel puţin 3 procente.

Dacă la începutul anului şi Ministerul Economiei, şi FMI-ul, şi Banca Mondială. Au estimat o creştere economică de de 2 la sută, în anul 2016, realitate va fi că această creştere va fi de peste 3 la sută, respectiv, trebuie să ne aşteptăm că 2017, menţinând această tendinţă, să fie o creştere mult peste cea care a fost planificată.

Calmâc a declarat că proiectele de milioane de euro demarate în Zonele Economice Libere vor aduce rezultate în 2017.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu