Ninsorile fac ravagii. Rusia, România, Germania şi SUA luptă cu viscolul

Embed:

Ninsorile şi viscolul fac ravagii în mai multe colţuri ale lumii. În Rusia, România şi Statele Unite a nins puternic, iar Germania se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii zece ani.

În Moscova, ninge neîncetat, iar numai în ultimele 24 de ore a căzut 20 la sută din norma lunară de zăpadă. Din cauza viscolului, în capitala rusă, 15 zboruri au fost anulate, iar 40 de localități din regiunea Kaluga au rămas fără energie electrică.

Ninsorile fac ravagii şi în Statele Unite. În statul California, stratul de zăpadă depășește jumătate de metru. Autoritățile îşi fac griji că, la topirea zăpezii, râurile și-ar putea ieși din matcă, provocând inundații.

Ninge puternic şi în sudul Germaniei, unde vântul a bătut şi cu peste 120 de kilometri pe oră și s-au înregistrat temperaturi de până la minus 20 de grade.

Între timp, nord-estul Germaniei este sub ape. Presa locală scrie că acestea sunt cele mai puternice inundații din ultimii zece ani.

Și în ţara vecină România a fost emis Cod Galben de viscol pentru 12 județe. Iar în Ucraina, de Crăciun pe stil vechi, se așteaptă ca temperaturile să scadă până la minus 25 de grade.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu