Medici în arest. Mandat de arestare pentru nouă persoane reţinute de CNA

Embed:

Trei reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, dar şi un medic, reţinuţi ieri de CNA pentru organizarea unei scheme ilegale de vânzare a medicamentelor au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizia a fost aprobată astăzi de magistraţii Judecătoriei Centru cu sediul la Buiucani. 

"Se aplică faţă de învinuita Leonteva Tatiana măsura preventivă, arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile, cu calcularea termenului începând cu data de opt februarie până la 18 martie. Se reţine în izolatorul CNA", a spus judecătorul Andrei Niculcea.

Şase dintre persoanele reţinute au primit 30 de zile de arest la domiciliu, doi îşi vor petrece următoarele 30 de zile în izolatorul CNA, iar altul va sta acasă sub supraveghere pentru 20 de zile. Printre cei reţinuţi este şi un director al unei companii farmaceutice, originar din Vietnam.

Învinuiţii au refuzat să vorbească în faţa camerei. 

Unii bănuiţi în dosar pledează nevinovaţi.

Unul dintre avocaţii celor reţinuţi susţine că decizia instanţei este neîntemeiată, iar clientul său este nevinovat. 

20 de persoane printre care mai mulți funcționari din domeniul sănătății, doctori, dar şi reprezentanţi ai unor companii farmaceutice au fost reţinute ieri de CNA.

Aceştia sunt suspectaţi că ar fi implicaţi într-o schemă  bine pusă la punct, prin care reprezentanţii companiilor farmaceutice identificau anumiţi medici şi îi convingeau contra unor sume de bani să prescrie pacienţilor anumite medicamente pe care le aveau în stocul farmaciilor.

Schema a fost investigată pe durata unui an, timp în care s-a reuşit acumuluarea mai multor probe, inclusiv interceptări telefonice care demonstrează vinovăţia celor reţinuţi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, medicii riscă până la zece ani de puşcărie, iar reprezentanţii companiilor farmaceutice câte şase ani de detenţie. 

Lasă un comentariu