Mai mulţi voluntari au plantat flori în parcul Valea Trandafirilor din Capitală

Mai mulţi voluntari s-au înarmat cu hârleţe şi găleţi şi au plantat, astăzi, flori în parcul Valea Trandafirilor din Capitală. Tinerii au sădit o alee de trandafiri pitici pentru a da viaţă grădinii. Ei au dat dovadă de ingeniozitate şi au ales să personalizeze fiecare floare cu câte un mesaj.

Tatiana Sili şi-a sărbătorit, astăzi, ziua de naştere plantând trandafiri. Fata spune că i-a dedicat acest gest mamei sale.

"Eu vreau să plantez trandafiri deoarece bunica mea este grădinar şi eu vreau să-i urmez exemplul. Fac asta pentru mama mea", a spus voluntara Tatiana Sili.

Voluntarii susţin că parcul Valea Trandafirilor avea nevoie de o împrospătare.

"Acesta a fost locul coordonat cu instituţia Spaţii Verzi şi ei ne-au sugerat că aici ar fi bine şi aici s-ar regăsi frumos acea alee trandafiri", a zis organizatorul Otilia Cotruță.

Au ieşit să-şi înverzească localitatea şi mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei. Zeci de voluntari au plantat arbori pe malul râului Răut. 

Plantarea unui arbore durează câteva minute, în schimb aduce beneficii mediului înconjurător, pentru mulţi ani înainte. În doar câteva ore, voluntarii au pus în pământ câte cel puţin 50 de puieţi fiecare. Până la sfârşitul zilei, aceştia şi-au propus să 2.300 de sălcii pe o lungime de aproximativ 2 kilometri de-a lungul râului Răut.

Proiectul de înverzire a luncii râului Răut este implementat de Centrul Naţional de Mediu cu susţinerea financiară a Agenţiei de Dezvoltare a Austriei.

"Avem o mulţime de copaci în Austria. Moldova este, însă, mai săracă în vegetaţie, aşa că suntem mândri să contribuim la plantarea arborilor noi", a menționat şeful Agenţiei de Dezvoltare a Austriei, Alexander Karner.

"Organizăm întreaga campanie de plantare împreună cu reprezentanţii companiilor locale şi copiii de la şcolile din oraşul Orhei. Deci în total aproximativ 260 de persoane", a afirmat managerul de proiecte Centrul Naţional de Mediu, Tatiana Mosenț.

Potrivit ecologiştilor, arborii plantaţi pe malul râului întăresc albia şi îl protejează de evaporarea excesivă pe timp de arşiţă. 

Lasă un comentariu