Mai multe state din Europa sunt afectate de ninsori

Embed:

Gerul şi viscolul au pus stăpânire şi pe Europa. Vântul puternic spulberă zăpada în Germania, Italia, Polonia, Rusia şi Bosnia și Herțegovina, iar finlandezii se confruntă cu temperaturi record pentru această perioadă. În ţara vecină Ucraina ninge abundent, iar temperaturile au căzut până la minus 20 de grade. Circulaţia pe unele drumuri a fost blocată, iar în capitala Kiev traficul este îngreunat.

În regiunile Nicolaev și Odesa circulația camioanelor a fost interzisă pentru a evita formarea ambuteiajelor și a permite curățarea rapidă a drumurilor. Poliția din Ucraina le-a recomandat șoferilor să verifice starea tehnică a mașinilor înainte de a porni la drum și să-și ia băuturi fierbinți și pături. Meteorologii ucraineni anunţă că vremea se va încălzi uşor la începutul săptămânii viitoare.

Iar locuitorii oraşului Moscova au avut parte de cea mai geroasă noapte din acestă iarnă. În capitala Federaţiei Ruse mercurul termometrelor a coborât până la minus 25 de grade Celsius, iar potrivit meteorologilor, în weekend se așteaptă temperaturi de până la 32 de grade de frig.

În Bulgaria 63 de localități din regiunea Razgrad au rămas fără electricitate și apă din cauza ninsorilor puternice. Aproape toate drumurile din nord-estul țării au fost închise, iar pentru a deszăpezi traseele din jurul portului Svishtov, autoritățile bulgare au apelat la ajutorul armatei.

Iar în Serbia, 17 oameni, dintre care șase copii, au ajuns la spital după ce mai multe mașini au fost implicate într-un accident rutier. Din cauza viscolului, mai multe drumuri au fost închise.

Și în partea de nord a Finlandei crapă pietrele de frig. Acolo noaptea trecută au fost înregistrate temperaturi de minus 42 de grade.

Și în mai multe zone din Italia a nins. În regiunea afectată de cutremure, Amatrice s-a așezat un strat de zăpadă de peste 20 de centimetri.

Mai multe localități din nordul Germaniei sunt afectate de furtuni de zăpadă. Viteza vântului atinge 120 de kilometri pe oră. Din cauza ninsorilor abundente, a fost perturbat traficul rutier și cel feroviar.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu