Luptă cu gerul. Mai multe ţări din Europa se confruntă cu ninsori şi frig

Embed:

Gerul a făcut victime şi în ţările vecine Ucraina şi România, dar şi în Rusia, Turcia şi Italia. Acolo, traficul aerian a fost dat peste cap, iar mii de şcoli au fost închise. Cel mai frig este în regiunea Kirov din Rusia centrală, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 45 de grade Celsius.

Rușii se confruntă, în aceste zile, cu temperaturi polare. În prima săptămână a lunii ianuarie, în Moscova, doi oameni au murit din cauza degerăturilor, iar alţi 160 au ajuns la spital. Noaptea trecută, în capitala rusă s-au înregistrat minus 35 de grade. În rezultat, 40 de zboruri au fost anulate, iar alte 20 au înregistrat întârzieri. Tot din cauza gerului, vacanța elevilor din mai multe regiuni a fost prelungită. Cu toate acestea, oamenii se bucură de iarnă. Pe coasta Mării Baltice din Kaliningrad, gerul a creat adevărate opere de artă.

Şi în Ucraina doi oameni au murit din cauza degerăturilor, iar șapte au fost spitalizați. Cinci localități au rămas fără curent electric, iar drumurile din patru regiuni sunt încă blocate.

Sub Cod Portocaliu de ger se află şi România. La noapte, în ţara vecină se aşteaptă până la minus 29 de grade. Şcolile din 22 de județe au fost închise, iar 40 de trenuri de călători nu vor circula. Totodată, eolienele au înghețat, iar autoritățile se așteaptă, în această seară, la un consum istoric de electricitate şi gaz.

Vreme deosebit de rece este şi în Sudul și centrul Italiei. Frigul a făcut mai multe victime, iar traficul aerian, feroviar și rutier a fost dat peste cap.

De patru zile, și Turcia se confruntă cu ninsori. Doar astăzi, 300 de zboruri au fost anulate, iar mai multe școli închise. Cu toate acestea, turcii se bucură de zăpadă.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu