Locuri de muncă noi. Autorităţile vor să dezvolte parcurile industriale

Embed:

Peste 200 de noi locuri de muncă au fost create la Edineţ, unde a fost deschisă o fabrică de procesare a fructelor. Uzina îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial din oraş, care a fost vizitat, astăzi, de ministrul Construcțiilor, Vasile Bîtca. Acesta a declarat că autorităţile şi-au propus să dezvolte parcurile industriale din ţară și să creeze noi locuri de muncă.

Fabrica de procesare a fructelor din Edineţ a fost deschisă, acum trei ani, de către un ucrainean. Antreprenorul îşi propune să extindă afacerea.

"Vrem să ne extindem. O parte dintre utilaje a fost deja adusă la combinat. Urmează să mai aducem şi compresoarele", a afirmat directorul companiei de producere a sucurilor, Vasilii Medvedi.

Potrivit autorităților din Edineţ, parcul industrial este o verigă importantă în dezvoltarea economică a raionului.

"Este un avantaj nu numai pentru rezidenți, dar și pentru producătorii de fructe din regiunea de nord, este un avantaj foarte mare", a menționat viceprimarul oraşului Edineţ, Rodelia Vasilcov.

Ministrul Construcţiilor a mers în vizită şi la parcului industrial "Răut" din orașul Bălți, unde, în câteva săptămâni, urmează să fie încheiate lucrările de renovare.

"Semnalul din partea statului prin finanţarea din fondul de dezvoltare regională şi finanţarea acestui proiect de către Agenţia Nord este unul foarte clar. Noi vă creem infrastructura, voi veniţi cu investiţiile", a spus directorul ADR Bălţi, Ion Bodrug.

"Facem tot posibilul ca să atragem cât mai multe proiecte investiţionale în regiuni pentru a dezvolta regiunile şi a avea mai multe surse financiare în bugetele locale", a spus ministrul Construcţiilor, Vasile Bâtca.

Pentru a contribui la dezvoltarea economică a regiunii, pe 30 septembrie, va avea loc un forum, pentru promovarea potențialului economic și crearea oportunităților investiţionale. Până acum, Guvernul a investit peste 25 de milioane de lei în parcurile industriale din oraşele Edineț și Bălți, unde urmează să activeze peste 30 de companii.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu