Loc de joacă pentru toţi. Diaspora a contribuit la crearea unui complex sportiv la Telenești

Embed:

Diaspora continuă să contribuie la dezvoltarea localităţilor din ţara noastră. Migranții moldoveni, originari din Telenești, au pus mână de la mână şi au donat o parte din banii necesari pentru amenajarea unui complex sportiv în oraş.

Noile terenuri de fotbal şi baschet au fost, astăzi, inaugurate, spre bucuria copiilor din localitate.

Acum jumătate de an, acest teren era lăsat în paragină. Mai mulți locuitori din Telenești au reușit să schimbe decorul și i-au găsit rapid o utilitate. Ei au decis să construiască aici un complex sportiv de cartier.

Astfel, oamenii au amenajat un teren de fotbal, unul de volei și unul de baschet, unde pot juca toți doritorii.

Cei mai bucuroşi de schimbare sunt copiii din localitate, care au acum unde să se antreneze.

Reprezentanții migranților moldoveni din Telenești sunt mulţumiţi de implementarea proiectului.

"Cel mai frumos proiect, anul acesta, a fost ideea de a crea acest complex, într-un fel unic din Moldova. Mai multe feluri de joc se poate de practicat: și volei, și baschet, și fotbal. Mai mult decât atât, se poate de organizat și agrement pentru copii", a spus preşedintele Asociaţiei Băştinaşilor din Teleneşti, Mihai Roșcovan.

Autoritățile locale planifică să deschidă, pe viitor, mai multe complexe sportive de acest fel în oraş.

"Noi ne-am propus ca să extindem, în toate colțurile orașului ne-am propus ca să fie construit câte un mini-stadion de cartier. La Telenești se nasc mulți copii și acest fapt ne bucură", a menționat primarul orașului Telenești, Vadim Lelic.

"Este un proiect inedit pentru Republica Moldova, fiindcă vine să implice băștinașii în dezvoltarea localităților din care au plecat", a afirmat șeful Programe, PNUD, Valeria Ieșeanu.

Amenajarea complexului sportiv a costat peste un milion de lei. Banii au fost alocați de autoritățile locale, Asociația Băștinașilor din Telenești și PNUD Moldova. În orașul Telenești locuiesc peste 7.000 de oameni.

Lasă un comentariu