Liberalii cer explicaţii. PL a depus o sesizare la Curtea Constituţională

Embed:

Liberalii cer magistraţilor de la Curtea Constituţională să explice în ce condiţii şeful statului are dreptul să respingă un candidat la funcţia de ministru. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a depus, astăzi, o sesizare în acest sens. Documentul a fost semnat de 11 deputați.

"Să spună clar când și cum poate președintele respinge candidatura, de câte ori, și dacă în genere are dreptul de VETO. Eu bănuiesc că există undeva ceva de genul o dovadă că este criminal, s-a ocupat cu lucruri ilegale dar pur și simplu așa că el e președinte și decide, nu are dreptul. Vrem ca să fie clar ce prevede Constituția și care sunt drepturile președintelui", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Cererea vine după ce liberalii au anunţat în presă că îl vor propune pe actualul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, la conducerea Ministerului Apărării.

Ulterior, preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat că în această funcţie trebuie să fie numit un militar, care cunoaşte ce se întâmplă în instituţie. Fotoliul ministrului Apărării s-a eliberat pe 27 decembrie, după ce Anatol Șalaru a fost demis de şeful statului, la solicitarea Partidului Liberal.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu