Lentilele de contact. Riscurile acestora și recomandările specialiștilor

Curios este faptul că, 87 la sută dintre persoanele care poartă lentile de contact sunt femei. De asemenea, 85 la sută dintre purtătorii de lentile le poartă  pentru vedere, iar ceilalți le preferă pe cele colorate, pentru frumusețe.

Trebuie să știți că dacă purtați aceste piese prea mult timp fără să le scoateţi, puteţi să vă confruntaţi cu diverse probleme. Să vedem ce ne recomandă medicii.

Lentilele se aplică pe ochi la începutul zilei și se scot seara. Acestea pot fi de unică folosință, dar pot fi purtate chiar și un an. Important e să știm cum să le folosim corect pentru a nu irita și chiar infecta ochii.

Pentru a evita diverse probleme, trebuie să menţineţi lentilele curate, iar dacă v-a intrat ceva în ochi, scoateţi-le și îndepărtați corpul străin. 

Lucruri mărunte, precum un fir de păr sau praf, pot fi înlăturate cu ajutorul apei. Senzaţia de disconfort însă o să o aveți chiar şi câteva zile.

Sunt însă şi lentile predestinate tratării.

Dacă în ochi a pătruns o substanţă toxică, spălaţi-vă mâinele și aruncaţi lentilele la gunoi, apoi adresați-vă imediat medicului.

Cea mai bună profilaxie pentru igiena ochiului rămâne spălarea cu apă curată şi folosirea unui prosop individual pentru fiecare membru al familiei.

 

Lasă un comentariu