Invitaţi la carnaval. Un eveniment caritabil a fost organizat aseară în Capitală

Embed:

Muzică simfonică, costume de carnaval şi gustări rafinate. De asta au avut parte ieri seară participanţii la un eveniment de caritate, organizat în Capitală. Astfel, într-un hotel din Chișinău a fost improvizat un adevărat carnaval Venețian, iar participanţii la eveniment nu doar s-au distrat, dar au adunat şi fonduri pentru a ajuta copiii bolnavi.
Organizatorii speră să salveze cinci vieți.

"Evenimentul de azi este în încăpere, chiar dacă în Italia carnavalurile au loc în stradă și în piețe. Cu toate acestea, invitații au ținut cont de dress-code-ul cerut de organizatori și au venit cu măști, ceea ce face sărbătoarea asemănătoare cu cea din Italia", a spus ambasadorul Italiei în Moldova, Valeria Baigiotti.

Evenimentul caritabil a fost organizat de fundația "Salvează o viață", iar banii vor fi donaţi unor copii grav bolnavi.

Biletul de intrare i-a costat pe oaspeții carnavalului o sută de euro. Printre oaspeți erau mai mulți angajați ai ambasadelor acreditate la Chișinău, și chiar ambasadori.

Suma obținută din donații a fost completată cu banii, adunați la o licitație specială în cadrul căreia s-au vândut  tablouri și vaze decorative. Două loturi au fost aduse la licitaţie de descendenți direcți ai scriitorului rus Alexandr Pușkin. Ei au donat colecția completă a operelor scriitorului și stema de familie. 

"Acum doi ani, Alexandru Alexandrovici Pușkin și soția sa Maria Alexandrovna Pușkina-Durnavo au venit în Republica Moldova într-o vizită oficială și au mers la Spitalul Oncologic, unde se tratează copiii. Spre regret, ei nu au copii și depun un efort considerabil în ajutorarea copiilor noștri", a zis secretar de presă Fondul A.S. Puşkin, Ianina Cozari.

Evenimentul de ieri seară este al doilea organizat de fundația "Salvează o viață". Primul a avut loc la începutul lunii decembrie 2017, când s-a adunat peste jumătate de milion de lei.

Lasă un comentariu