Învățăm să citim rapid și eficient. Care sunt trucurile pentru rezultatele uimitoare

Avem tot mai puțin timp pentru citit. Ritmul vieții s-a accelerat și trebuie să ținem pasul cu timpul. Să știți că mai nou au apărut cursuri unde putem învăța să citim rapid și eficient. Să vedem care sunt trucurile.

Rima Orlovschi este psiholog începător și trebuie să citească mult pentru ca să devină o adevărată profesionistă, motiv pentru care a apelat la un curs special pentru a citi mai rapid.

Pentru a citi cât mai eficient trebuie să faceți exerciții pentru a intensifica circulația sângelui. De asemenea, focusarea ochilor trebuie să fie pe toată pagina, nu doar pe un singur cuvânt. Un alt truc ar fi să citiți informația pe diagonală.

Atunci când citim în gând, viteza lecturii scade cu 200 de cuvinte per minut. Pentru ca mintea să fie concentrată asupra literilor, gura trebuie să fie ocupată cu exerciții. De exemplu, putem clănțăni din dinți.

Pentru a ne antrena memoria, putem apela la câteva șiretlicuri, cum ar fi să citim invers.

Potrivit lui Sergiu Sicicorez, la școală copiii trebuie să citească până la 140 de cuvinte per minut. La maturitate, însă puțini ating asemenea performanțe.

Cărțile sunt ca și oamenii, unele sunt pline de sens, altele sunt pustii și nu trebuie să pierdem timpul în zadar.

 

Lasă un comentariu