Înotul pentru bebeluşi, tot mai popular în ţara noastră. Recomandările specialiștilor pentru părinți

Embed:

Înotul pentru bebeluşi devine tot mai popular în ţara noastră. Medicii le recomandă părinţilor acest gen de sport pentru că, spun ei, micuţii îşi dezvoltă mai repede abilităţile motorii, dar şi toate tipurile de muşchi.

David are doar un anișor şi şapte luni, iar de mai bine de jumătate de an are ore de înot. Băieţelul a învăţat deja să înoate singur. 

Iar acest bebeluş a fost adus la bazin la doar două luni. 

Mama micuţului spune că acesta a început să meargă mult mai devreme decât alţi copii. 

La orele de înot fiecare bebeluş este instruit în mod individual pe parcursul a 30 de minute. Potrivit specialiştilor, temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 34 de grade. 

"Sunt cărora le place din start, sunt care trebuie să se acomodeze. Dacă au două luni, ei se învaţă mai repede pentru că se păstrează reflexele. Îi ajută pentru întărirea muşchilor abdominali, în cazul herniei de disc, dar şi pentru displazia picioarelor", a spus instructorul Elena Bajenova.

Medicii spun că în ultima perioadă numărul părinţilor care vin cu bebeluşii la ore de înot a crescut. Asta pentru că beneficiile acestui tip de sport sunt nenumărate.

"Sunt foarte multe programe de reabilitare anume în apă. Noi nu forţăm musculatura şi evităm acele mişcări. Se recomandă chiar din prima lună de viaţă. Iniţial poate fi acasă cu cercuri speciale la gât care se pun la noi născuţi. Şi atunci mişcările în apă duc la o dezvoltare mai bună a copilului, anume cea motorică", a zis medicul pediatru Mihai Stratulat.

Preţul unei şedinţe de înot pentru bebeluşi este de 230 de lei.

Lasă un comentariu