În vizorul jurnaliştilor. Presa străină, despre mesajul lui Plahotniuc către Trump

Embed:

Editorialul președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, a fost preluat de mai multe instituții media din România și Statele Unite. Presa de peste Prut a scris că politicianul i-a transmis noului președinte american, Donald Trump, că Moldova își dorește relații bune atât cu Estul, cât și cu Vestul.

Mediafax evidenţiază faptul că Moldova vrea să păstreze relaţiile bune cu Occidentul şi cu Estul, iar apropierea dintre Washington şi Moscova nu va afecta visul ţării noastre de a se integra în Uniunea Europeană.

Şi Antena 3 din România s-a concentrat pe posibila apropiere dintre Statele Unite şi Rusia, pe care politicianul din Moldova o vede ca pe o şansă de a îmbunătăţi relaţiile dintre Chişinău şi Moscova.

Pagina web a postului Realitatea TV a scris că Vlad Plahotniuc insistă că moldovenii vor să fie pro-occidentali fără a fi anti ruși. Jurnaliştii români precizează că liderul PDM nu menţionează în editorialul său România, dar scrie că vrea să mențină relații bune cu toți vecinii.

Editorialul lui Vlad Plahotniuc a fost preluat și de portalul american de știri particlenews, care a scris că președintele PDM a declarat că "Moldova vrea să fie o punte de legătură între Est şi Vest şi nu un câmp de luptă".

Iar portalul de știri f3nws din Statele Unite a scris despre declarația lui Vlad Plahotniuc că Moldova se va bucura dacă relațiile dintre Statele Unite și Rusia se vor dezgheța.

Despre editorialul președintelui PDM a scris şi presa din Ucraina. Portalul de știri Kyivpost a menţionat că Vlad Plahotniuc i-a cerut ajutorul lui Donald Trump și că și-a exprimat speranța că Statele Unite vor sprijini Moldova în procesul de integrare europeană.

Ieri, Fox News a publicat un editorial semnat de Vlad Plahotniuc, în care politicianul i-a transmis un mesaj noului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu