În drum spre Moş Crăciun pentru a duce scrisorile copiilor

Pentru al 4-lea an o echipă de moldoveni aventurieri pleacă din Moldova în Laponia în Ţara lui Moş Crăciun pentru a duce scrisorile copiilor. Mai mult decât atât, organizatorii s-au gândit în acest an să bucure şi o familie.

Colectarea scrisorilor pentru Moş Crăciun a început pe 3 noiembrie din aproximativ 34 de centre din toată ţara. Anul acesta copiii sunt îndemnaţi să-i deseneze ceva Moşului sau să-i scrie ce i-ar dori drept cadou, în loc să ceară daruri de la el.

Proiectul a apărut pentru prima dată în Moldova şi a luat amploare pe tot continentul. Astfel, alte 9 ţări precum România, Bulgaria, Austria, Germania, Finlanda, Polonia, Irlanda, Slovacia urmează această iniţiativă, iar organizatorii le vor traversa pe toate.

O altă noutate este că în acest an o familie va avea ocazia să ajungă la Moş Crăciun, fără a cheltui nici un ban. Ea va fi aleasă prin tragere la sorţi, pe 16 noiembrie.

Expediţia va dura aproximativ 3 săptămâni, iar echipajul se va porni din Moldova pe data de 17 noiembrie.

În această expediţie polară fiecare are funcţia sa. Totuşi, cea mai impresionantă este întâlnirea cu Moşul, o emoţie comună pentru toţi.

Şi dacă anul trecut organizatorii au adunat aproape o mie de scrisori, anul acesta speră să primească şi mai multe. Copiii pot expedia scrisorile până pe 14 noiembrie.

Lasă un comentariu