Hoţi de apă. Peste 60 de agenţi economici din Capitală fură apă

Embed:

Mii de tone de apă sunt furate anual din izvoare subterane şi apoi vândute. Hoţii nu se tem de buchia legii, fapt demonstrat de inspectorii Întreprinderii "Apă-Canal". Ei au depistat doar în municipiul Chişinău peste 60 de agenţi economici care exploatează ilegal fântâni arteziene în scop comercial.

Un om de afaceri din Capitală, care administrează o clădire de birouri, exploatează ilegal de aproape 30 de ani o fântână arteziană.

"Potrivit datelor de pe contorul de apă, în zece luni ale anului, agentul economic a extras peste 21 de mii de metri cubi de apă din fântâna arteziană, ceea ce este de zece ori mai mult decât cantitatea luată din sistemul public de alimentare cu apă", a spus şeful secţiei S.A."Apă-Canal Chişinău", Constantin Doneţ.

Pentru apa furată din izvoarele subterane şi vândută ilegal, agentul economic ar fi obţinut în acest an peste 900 de mii de lei. El cere un tarif mai mare decât cel stabilit de "Apă-Canal". Fără să ştie că este filmat, directorul tehnic al companiei nu a negat acest lucru.

Potrivit autorităţilor, omul de afaceri nu are niciun certificat privind calitatea apei livrate. Angajaţii Întreprinderii "Apă-Canal" spun că vor sesiza autorităţile despre acest caz.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu