Gala Globurilor de Aur. Comedia muzicală "La la land" a obţinut şapte trofee

Embed:

Cea de-a 74-a ediţie a premiilor "Globul de Aur" a fost una muzicală. Comedia "La La Land" a reuşit să obţină şapte trofee, adică a câştigat în toate categoriile în care a fost nominalizată. Este pentru prima dată când un film primeşte atâtea premii din partea Asociaţiei presei străine de la Hollywood.

Pentru a-şi ridica trofeele, pe scenă au urcat, pe rând, regizorul filmului, Damien Chazelle, dar şi actorii din rolurile principale, Ryan Gosling şi Emma Stone. Pelicula a mai fost premiată pentru cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră.

Premiul pentru "Cea mai bună dramă" a fost oferit filmului „Moonlight”. Iar pentru „Cel mai bun serial TV - dramă” producţiei „The Crown”.

Pelicula ”Elle” a obţinut două globuri de aur, pentru "Cel mai bun film străin" şi "Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă". Iar desenul animat ”Zootopia” a fost desemnat "Cel mai bun film de animaţie".

Ceremonia a fost marcată, însă, de declaraţii politice. Cel mai aprig discurs l-a ţinut actriţa Meryl Streep, care l-a criticat pe preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump. Nu i-a pomenit niciodată numele, dar a menţionat un incident din campania electorală a republicanului, când politicianul a imitat un reporter cu dizabilităţi.

Reacţia lui Donald Trump nu s-a lăsat mult aşteptată. Într-un scurt interviu, miliardarul a numit-o pe Meryl Streep o partizană a lui Hillary Clinton.

Gala Globurilor de Aur deschide sezonul trofeelor din industria filmului, perioadă ce culminează cu premiile Oscar. În acest an, evenimentul va avea loc pe 26 februarie.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu