Furturi pe bandă rulantă. Hoţii au spart cel puţin cinci case, de unde au furat bani

Embed:

Furturi pe bandă rulantă în satul Fundurii Vechi din raionul Glodeni. Mai multe familii au rămas fără bani şi obiecte de preţ, după ce hoții le-au măturat locuințele. Oamenii susţin că răufăcătorii dau buzna în case ziua, în timp ce proprietarii sunt la muncă, dar şi noaptea, cât aceştia dorm.

Poliţia are un singur suspect în acest caz, însă refuză, deocamdată, să ofere informaţii despre acesta.

"- Merg înainte aici. Când mă uit, acolo a stricat ușa și a intrat. Pe fereastra aceea a intrat și a stricat ușa. Iată pachetul. - În pachet erau banii? - Da. În cui era pus. Și când s-a uitat al meu, a zis că s-au dus paralele noastre", a spus locuitoarea satului Fundurii Vechi, Glodeni, Emilia Burlacu.

În una dintre nopţile trecute, hoţii au furat din casa soţilor Burlacu 20 de mii de lei. Bătrânii spun că au adunat aceşti bani timp de câţiva ani pentru propriile înmormântări şi au fost şocaţi să vadă că nu mai sunt.

În perioada rece a anului, soţii dorm într-o construcţie adiacentă, aşa că au descoperit că toată casa le-a fost răscolită abia a doua zi.

"Câți ani am strâns. Acum vedeți o înmormântare cât costă? Acasă nu ai unde face. Să-i dea Dumnezeu să-l paralizeze când va pune mâna pe paralele celea. Nu te înduri să iei poate o bucățică să mănânci ca să strângi, că nu îți dă nimeni acum", a menționat locuitoarul satului Fundurii Vechi, Glodeni, Ion Burlacu.

Bătrânii susţin că, în aceeaşi noapte, ar fi fost spartă şi casa fiului lor, de unde au dispărut mai multe bijuterii din aur și bani.

"La dânșii tot a fost în casă. I-a luat aurul, dolarii, euro. Tot atunci, doar că la dânsa spunea că de zi nu erau", a mai adăugat locuitoarea satului Fundurii Vechi, Glodeni, Emilia Burlacu.

Acest bărbat spune că hoţii au furat tot ce au putut şi din casa vecinilor săi, care s-au mutat într-un alt sat şi au lăsat vechea locuinţă fără supraveghere.

Locuitorii din Fundurii Vechi sunt îngrijoraţi şi spun că stau cu frica-n sân.

Poliția din Glodeni afirmă că are un suspect, însă refuză să ofere, deocamdată, detalii despre acesta. Oamenii legii au menţionat că, în câteva zile, acesta ar fi comis cel puțin cinci furturi.

Dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă până la patru ani de închisoare.

Lasă un comentariu