Frigul face victime. Cinci oameni au murit intoxicaţi cu monoxid sau în incendii

Embed:

Frigul şi neatenţia continuă să facă victime. Potrivit salvatorilor, de ieri până astăzi, cinci oameni și-au pierdut viața, iar alţi patru au ajuns la spital, din cauza exploatării incorecte a sobelor. De asemenea, peste 200 de persoane au ajuns cu diverse traumatisme la spital, după ce au căzut pe gheaţă, iar 15 oameni s-au ales cu hipotermie sau degerături.

Două bătrâne, în vârstă de 93 de ani, una din satul Verejeni, raionul Ocnița, și cealaltă din localitatea Ilenuța, raionul Fălești, au murit, după ce casele lor au ars. Alte trei persoane şi-au pierdut viaţa, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobe. Este vorba despre un bătrân din raionul Edineț și două femei din raionul Ungheni.

Totodată, patru persoane, la fel, intoxicate cu monoxid de carbon, au reuşit să fie salvate. Printre acestea se numără doi copii de 5 și, respectiv, 7 ani, din satul Coteala, raionul Briceni, şi un cuplu din orașul Cahul.

Tot în ultimele 24 de ore, peste 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au căzut pe gheaţă, dintre care 65 au fost internate. Printre acestea se numără şi un copil de 12 ani, care şi-a fracturat un picior la săniuş.

Potrivit datelor de la Urgenţă, ambulanţele au fost solicitate de peste 3.200 de oameni. Între timp, zeci de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi şi au cerut ajutorul salvatorilor.

Potrivit Ministerului Transporturilor, pe parcursul nopții trecute, aproape 220 de autospeciale au intervenit pentru deszăpezirea şoselelor din țară. Din cauza nămeţilor, drumurile de acces spre localitățile Baccealia, din raionul Căușeni, şi Gaidar, din Comrat, sunt blocate. Totodată, mai multe porţiuni de drum din raioanele Cantemir şi Ceadîr-Lunga nu sunt practicabile.

Chiar dacă ninsorile au contenit, meteorologii anunţă că urmează încă un val. Sinopticienii au emis, astăzi, un nou cod galben de ninsori puternice, pentru ziua de miercuri. Cele mai afectate vor fi tot raioanele din centrul şi sudul ţării. Stratul de zăpadă va depăşi zece centimetri, iar, pe alocuri, se vor forma troiene.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu