Fără propagandă și dezinformare mediatică! Noul cod al Audiovizualului ar putea fi votat în primăvară

Embed:

Vor fi create noi pârghii de contracarare a propagandei şi dezinformării mediatice și va fi asigurat pluralismul de opinie. Cel puțin asta prevede noul Cod al audiovizualului, discutat, astăzi, în Parlament. Grupul de lucru care are misiunea de a îmbunătăți legislația mass-media speră că proiectul va fi votat în Legislativ în primăvara anului viitor.

"Noul cod consacră conceptele de pluralism audiovizual, dezinformarea mediatică și propaganda mediatică oferind autorităților pârghiile necesare pentru contracararea acestui fenomen. Până astăzi membrii subgrupului au discutat și elaborat nouă capitole din zece. Ultimul capitol dispoziții finale și tranzitorii cât și propuneri de modificare a proiectului vor fi discutate pe 22 noiembrie", a afirmat reprezentantul Consiliului Europei în Moldova, Dumitru Lazur.

Unii membri ai grupului de lucru au propus ca documentul să fie votat de Parlament în prima lectură, până la sfârșitul acestui an. Şeful legislativului, Andrian Candu, a declarat, însă, că proiectul trebuie să fie dezbătut minuțios.

"Nu putem să o votăm în prima lectură fără să se expună Comisia de la Veneția sau toți ceilalți în competența căreia intră. De aceea noi o să profităm de perioada ianuarie a sărbătorilor și o să rugăm Comisia să se grăbească", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Printre prioritățile grupului de lucru se mai numără elaborarea a două strategii privind Securitatea Informațională și cea de dezvoltare a mass-media. La fel, urmează să fie îmbunătățite mai multe legi, printre care cea cu privire la publicitate, Legea Presei și cea cu privire la accesul la informație.

Lasă un comentariu