Două surori de 13 şi 15 ani au ars de vii de Revelion. Ce s-a întâmplat cu casa în care se aflau acestea

Embed:

Două surori, de 13 și 15 ani din satul Nihoreni, raionul Rîşcani au ars de vii noaptea trecută într-un incendiu. Flăcările au cuprins camera în care dormeau fetele, iar părinţii nu le-au mai putut salva. Potrivit pompierilor, în camera copilelor ar fi fost în priză un reșou, iar focul a pornit de la un scurtcircuit.

"Apelul la serviciul 901 a fost în această dimineață la ora 04:55. Imediat la fața locului a fost îndreptată o echipă a pompierilor. Ajunși, pompierii au stabilit că ardea o odaie. În timpul stingerii incendiului, de către pompieri fiind depistat corpurile carbonizate a două minore", a spus ofițer de presă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bălți, Andrei Adam.

Mama celor două fete a fost internată în secția reanimare a spitalului raional Râșcani. Medicii spun că starea ei de sănătate este în afara oricărui pericol.

"Combustie termică cu flacără cu suprafața undeva 15 procente în regiunea gâtului, feselor și regiunea cervicală. Are și o intoxicație cu CO2", a menționat directorul adjunct al Spitalului Raional Râșcani, Veaceslav Tăbîrță.

Tatăl s-a ales cu tăieturi la mâini și i s-a acordat asistența medicală acasă.

Vecinii sunt îngroziți de cele întâmplate.

Tatăl a fost interogat de poliţie care a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență.

"Au fost numite expertizele medico-legale, expertiza toxicologică, respectiv a fost remisă îndreptarea la Direcţia Situaţii Excepţionale pentru primirea raportului", a zis șeful Direcției Urmărie Penală IP Râșcani, Alexandru Bejenaru.

Autoritățile locale au anunţat că familia va fi ajutată să-și reconstruiască locuința.

"Nu putem compensa cu nimic pierderea care o au, dar o susținere din partea noastră va fi numaidecât. Pe parcurs vom susține familia pentru a repara locuința. Prima trebuie să organizăm, să-i susținem să-și îndeplinească datoria creștină de-a înmormânta copilele", a precizat vicepreședintele raionului Râșcan, Galina Zamurdac.

Anul trecut, șapte copii și-au pierdut viața în incendii.

Lasă un comentariu