Dosarul lui Şor, la Cahul. Strămutarea a fost cerută de Curtea de Apel Chişinău

Embed:

Dosarul primarului de Orhei, Ilan Şor, va fi examinat la Curtea de Apel Cahul. Cu o solicitare de strămutare a dosarului s-a adresat preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca. Potrivit lui, acest lucru era necesar pentru a nu trezi suspiciuni de imparţialitate, deoarece avocatul inculpatului, Iulian Bălan, este soţul şefei secretariatului Curţii de Apel Chişinău, Lilia Bălan.

Un alt motiv ar fi că doar doi din 21 de judecători ai Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău sunt compatibili pentru examinarea acestui caz. Asta, pentru că unii dintre aceştia au participat anterior la controlul judiciar al legalităţii măsurilor preventive aplicate în cazul lui Ilan Şor. Iar alţii patru s-au abţinut de la examinarea acestei cauze.

În 2017, primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele ce vizează dispariția banilor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Lasă un comentariu