Dinții de lapte a copiilor. Cercetătorii afirmă că aceștia ar putea lupta cu unele boli

Sunt o mulțime de produse destinate primilor dinți ale copiilor. De la ușurarea durerilor de apariție a dinților până păstrarea lor, putem cumpăra diferite obiecte ajutătoare. Ce lucruri curioase cumpără părinții pentru dinții copilașilor.

Atunci când apar primii dinți la copilul tău e un motiv de mândrie dar e și  timpul să tragi o fugă la magazin să cumperi jucării pentru dentiție, destinate calmării durerii erupției dentare. Sunt jucării dure din plastic, sunt jucării cu lichid in interior.

Multe mămici spun că mărgelele de chihlimbar le-au calmat bebelușii în perioade dificile de erupție dentară. Se spune că acestea au proprietăți analgezice și antiimflamatorii, însă nu este demonstrat științific. 

Când ne despărțim deja dinții de lapte putem opta pentru o cutiuță specială de păstrare. Aceasta are câte o găurică destinată fiecărui dinte de lapte. Deși are doar patru dințiișori, Miroslav are deja o cutiuță destinată dinților care vor cădea. A doua cutie deja o umple fratele mai mare Vlăduț.

Adina Moșneagu ține mult la dinții săi de lapte, are tocmai 11 adunați. O cutiuță pentru păstrarea lor ar fi un cadou potrivit. 

Atunci când se desparte de dinte Adina are un ritual special.

Fiecare dinte are istoria sa aparte. 

Despărțirea este grea, cele mai haioase momente au fost când s-a despărțiti de primii dinți din față. 

Cercetătorii îndeamnă părinții să nu arunce dinții de lapte a copiilor. Celulele stem din măseluțe le pot salva viața într-un moment de cumpănă. Ele ar putea lupta contra unor forme de cancer, leucemia, accidente vasculare cerebrale, diabet, regenerarea oaselor fracturate si la inlocuirea tesutului miocardic distrus, dupa infarct.

Prețiosul material trebuie conservat la o temperatură de minus 190 de grade Celsius și colectat de specialiști încă până la căderea dintelui. 

 

Lasă un comentariu