CRAZY KART 1000. 20 de amatori s-au întrecut la o competiţie de carting

Embed:

Peste 20 de amatori de senzaţii tari şi viteză s-au întrecut, astăzi, la o competiţie de carting, care s-a desfăşurat în Capitală. Piloţii au avut de parcurs un traseu de 300 de kilometri, aşa că au avut parte de multă adrenalină.

Participanţii la cursă au venit echipaţi şi pregătiţi pentru orice situaţie.

"Fiecare pilot trebuie să poarte cască şi un astfel de costum, care este confecţionat dintr-un material ignifug, deoarece în cursele auto se pot produce incendii", a spus pilotul Vadim Vasiuc.

Printre piloţii înscrişi în competiţie a fost şi o tânără pasionată de maşini şi viteză.

"Tatăl meu a fost pilot de curse, aşa că, din copilărie, îmi place acest sport. Deocamdată, particip la cursele de amatori. Îmi place viteza şi învăţ aici de la piloţii profesionişti", a menționat pilotul Andreea Bica.

La cursă şi-au demonstrat abilităţile şapte echipe, dintre care una formată din copii.

"70 de cercuri e cam mult pentru mine. Traseul este destul de complicat, are multe curbe, iar din această cauză oboseşti repede", a afirmat campionul Moldovei la carting, Constantin Caragancev.

"Este o competiţie de echipe. Fiecare echipă trebuie să parcurgă 1.000 de cercuri", a precizat organizatorul Alexandru Raileanu.

Pe toată lungimea traseului au fost instalaţi senzori, care fixau cercurile parcurse.

"Când te afli la volan frica dispare, pentru că ai senzaţia că viteza nu este atât de mare, iar curbele nu sunt periculoase. De fapt, carturile pentru amatori dezvoltă o viteză de 70 km/h, iar cele sportive pot atinge şi 100 km/h", a zis campionul Moldovei la carting, Constantin Caragancev.

Câştigătorii competiţiei Crazy Kart 1000 au primit cupe.

Lasă un comentariu