Cod Portocaliu în România. Sudul și Sud-Estul țării sunt paralizate de ninsori

Embed:

Temperaturile scăzute au făcut până acum 60 de victime în Europa, iar ninsorile abundente au dat traficul peste cap. În România, meteorologii au emis Cod Portocaliu de ninsori și viscol în cinci județe și Cod Galben în alte zece. Cu vreme extremă se mai confruntă ucrainenii și grecii.

Sudul și sud-estul României este paralizat de ninsori. Două autostrăzi și 20 de drumuri naţionale au fost închise. În București, s-a așezat un strat de zăpadă de zece centimetri, iar traficul rutier se desfășoară cu dificultate. În ultimele 24 de ore, peste șapte sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din cauza ninsorii, mai multe localități au rămas fără curent.

Intemperia continuă să facă victime și în Ucraina. În ultimele 24 de ore, șase oameni au murit și 46 au fost răniți în accidente rutiere provocate de condițiile meteo extreme. Iar autoritățile locale din Odesa au oprit mașinile de mare tonaj și autobuzele la intrarea în oraș, din cauza ninsorilor abundente. În 11 raioane din țară, drumurile publice rămân închise.

Şi în Grecia este frig. Pe insula Evia, salvatorii au intervenit cu elicopterul pentru a salva doi oameni rămași blocați. Aici, stratul de zăpadă măsoară aproape doi metri. Cel mai greu le vine celor zece mii de refugiați, care au venit din țări unde temperaturile sunt ridicate. Ei locuiesc acum în corturi şi rezistă cu greu gerului de până la minus 18 grade.

Meteorologii au vești bune. În mai multe țări din Europa, gerul va slăbi. În Polonia, Ucraina, România, Grecia și Italia temperaturile vor crește și va ninge mai puțin.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu