Cetățenii români pot sta în Canada timp de șase luni în scop turistic. Care este condiția acestui beneficiu

Embed:

De astăzi de la orele 16:00, cetăţenii români pot călători în Canada fără viză pe o durată de maximum 6 luni în scop turistic. Singura condiţie este completarea unei autorizaţii electronice de călătorie, document care se obţine online.

Pentru completarea formularului aveţi nevoie de paşaportul românesc, de un card bancar şi de o adresa de mail. Documentul costă echivalentul a 7 dolari canadieni şi plata poate fi făcută doar online. Cei care au deja o viză valabilă pentru Canada nu trebuie să mai obţină autorizaţia de călătorie.

Nici cei care intră în Canada pe cale terestră sau maritimă nu au nevoie de acest document. Autorităţile canadiene atrag atenţia că e vorba doar de călătoriile în scop turistic, iar cei care vor să studieze sau să muncească în Canada trebuie să obţină permis de muncă sau de studii.

Ridicarea vizelor pentru cetăţenii români a fost o condiţie pentru ratificarea acordului de liber schimb dintre Uniunea Europană şi Canada.

Lasă un comentariu