Cel mai bun poştaş este la Todireşti. Îşi face meseria cu dăruire

Embed:

Cel mai bun poştaş din ţară se găseşte în satul Todireşti, raionul Anenii Noi. Este vorba despre o femeie, care a câştigat acest titlu la un concurs profesional. Deşi este nevoită să meargă zilnic kilometri întregi pe jos sau cu bicicleta, ea spune că îşi face meseria cu dăruire.

Svetlana Ceban bate din poartă în poartă pentru a le duce pensiile sau scrisorile localnicilor deja de şase ani. În pofida salariului mic, dar şi a condițiilor grele de muncă, femeia spune că îi place meseria, pe care a deprins-o de la mama ei.

"Este o muncă grea, însă frumoasă. Este o profesie nobilă, care impune mult sacrificiu și responsabilitate. Lucrătorul poștal este primul, în unele cazuri chiar unicul, care aduce în casele oamenilor mult suflet", a spus poştaşul anului 2015, Svetlana Ceban.

An de an participă la concursul național profesional, iar de această dată a reușit să obțină titlul de "Cel mai bun poştaş". Pentru munca ei, femeia a primit un premiu de trei mii de lei, dar și o bicicletă.

"Am reușit, am fost cel mai rapid, în cinci minute am terminat lucrarea care a fost programată la două ore", a afirmat poştaşul anului 2015, Svetlana Ceban.

Oamenii din sat au doar cuvinte de laudă la adresa femeii.

"Principalul e să fii om. Nu contează că ești poștaș, că ești șef, profesor", a completat poştaşul anului 2015, Svetlana Ceban.

Concursul "Cel mai bun poştaş" se organizează anual de ”Poșta Moldovei” şi are drept scop identificarea celor mai buni angajaţi ai întreprinderii.

Sursa Foto: jurnaluldebuzau.ro

Lasă un comentariu