Cei mai iuţi patrupezi. 50 de câini de vânătoare din Moldova, România și Ucraina s-au întrecut la Moldhunter 2017 organizat la Bălți

Embed:

Competiţie inedită în oraşul Bălţi, dedicată câinilor de vânătoare. Aproape 50 de patrupezi din Moldova, Ucraina şi România şi-au arătat măiestria în a urmări şi a depista prada. Rolul de momeală l-au jucat mai multe vulpi dresate, care au trebuit să se ascundă de vânători.

Cel mai bun câine de vânătoare a fost desemnat un participant din ţara noastră. Este vorba despre patrupedul lui Vasile Emandei, care a depistat cel mai rapid prada şi a acumulat 93 de puncte din o sută posibile. Bărbatul spune că dresează câini de vânătoare de aproape 40 de ani.

"Primii câini de vănătoare au fost din tinereţe, din anii 78 şi până în timpul de faţă cu ei. Aşa sunt ei de natura lor, ei nu pot sta pe loc când trebuie de lucrat", a spus participantul din Moldova, Vasile Emandei.

Amatorii de câini spun că, pentru a obţine rezultate, e nevoie de afecţiune, răbdare și multe antrenamente.

"Fac vânătoare la mistreţi, nu doar la vizuină şi se menţin în condiţie fizică. Un vârf de formă ar fi la patru ani, atunci când are acumulat maxim de experienţă şi începe să dea maxim care îl poate da", a menționat participantul din România, Claudiu Petrovici.

"Eu am acasă o bandă de alergat, ne mai plimbăm cu ea şi astfel reuşim să o menţinem în formă. Am adus-o din Franţa, o avem deja de patru ani", a afirmat participantul din Ucraina, Nicolae Vavric.

Organizatorii spun că sunt mai multe criterii după care se decide care câine este cel mai bun.

"Noi atragem atenţia la viteza cu care câinele urmăreşte vulpea, dacă patrupedul merge pe urmele corecte, felul în care câinele urmăreşte prada, dar şi cât de iute este acesta", a zis organizatorul Igor Ilinciuc.

Stăpânii celor mai rapizi patrupezi s-au ales cu diplome.

Lasă un comentariu