CAZ ȘOCANT la Institutul Mamei și Copilului din Capitală. Un copil de 5 luni îl purta în burtă pe fratele său geamăn

Embed:

Caz şocant în medicina din Republica Moldova. Un micuţ de doar cinci luni a fost operat după ce medicii au depistat că acesta îl purta în burtă pe fratele său geamăn. Părinţii, care locuiesc în raionul Sîngerei, au ajuns cu pruncul la Centrul Mamei şi Copilului din Capitală, după ce doctorii din localitate le-au spus că micuţul are o tumoare în abdomen.

În urma investigaţiilor, s-a constatat că în burta pruncului era un alt copil nedezvoltat. Acum, starea bebeluşului este satisfăcătoare. 

Mama micuţului povestește că nu a avut nicio complicaţie pe parcursul sarcinii, iar în urma efectuării ultrasonografiilor, medicii îi spuneau că fătul este perfect sănătos. Complicaţii nu au apărut nici după ce a născut. Acum câteva zile însă, micuţul a început să se simtă rău iar abdomenul îi era inflamat, aşa că femeia a apelat la ajutorul medicilor.

"Avea dureri foarte mari, ţipa. Este primul copil. Medicii spuneau că are mânuţe, are toate, e un copil sănătos. Primul ecograf l-am făcut la Bălţi, şi atunci mi-au spus că e sarcină cu un singur copil", a spus mama Silvia Cucoș.

După ce micuţul a fost examinat de medicii din Chişinău, s-a depistat că acesta îl purta în burtă pe fratele său geamăn. Bebeluşul a fost supus urgent unei intervenţii chirurgicale.

"Nu m-am speriat, nu am avut de ce să mă sperii că sunt cazuri şi mai complicate decât al nostru. S-a trezit, s-a uitat la mine, a mâncat. Este bine acum", a menționat mama Silvia Cucoș.

Medicii spun că sindromul, care poartă numele de "fetus in fetus" apare atunci când un ovul fertilizat se desparte în două, iar în mod normal, se dezvoltă gemeni identici. În acest caz, însă, ovulul nu s-a separat complet şi s-a dezvoltat în interiorul celuilalt.

"S-a depistat o formaţiune tumorală la cavitatea abdominală dar cu senzaţia parcă se vedea şi un picioruş - fetus în făt. Un făt destul de mare. El era intrauterin şi s-a dezvoltat odată cu acest făt, numai că acela a avut posibilitate să se dezvolte normal dar aici, implantarea a fost hetoperitonială", a precizat academicianul, doctor habilitat în medicină, Eva Gudumac.

Acum, starea micuţului este satisfăcătoare. O astfel de malformaţie se întâlneşte rar în lume, este vorba despre un caz la 500 de mii de naşteri. Un caz care a devenit cunoscut în toată lumea a avut loc în China, în anul 2015. O fetiţă s-a născut cu doi gemeni în burtă, care i-au fost extirpaţi la vârsta de trei săptămâni.

Tot în China, o fetiţă a fost operată abia la vârsta de un an, după ce medicii au depistat că micuţa îl purta în pântec pe fratele său geamăn. Un alt caz a avut loc în India, anul trecut. Acolo, un bebeluş s-a născut cu fratele geamăn în stomac.

Lasă un comentariu