Casă părăsită, depozit de ţigări

Embed:

O casă părăsită din satul Viișoara, raionul Edineț a fost transformată de către contrabandişti în depozit de țigări. Aseară, polițiștii de frontieră au descoperit în casă nouă mii de pachete de ţigări, iar alte două mii într-o maşină parcată în apropierea satului. Poliţia are şi un suspect. Oamenii legii au reţinut în flagrant un bărbat care a încercat să treacă ilegal frontiera cu două genţi pline cu ţigări.

Poliţiştii au scos din casa părăsită zeci de genţi cu ţigări în valoare de o sută de mii de lei.

Oamenii legii au găsit şi câteva bărci gonflabile, care urmau să fie folosite pentru a transporta ţigările pe râul Prut. Despre casa-depozit s-a aflat după ce un localnic a observat că se întâmplă ceva ciudat în sat şi a mers la primar.

"O venit un moşoneguţ la primărie şi a spus că ceva se ppetrece pe linia de frontieră. Noi am alertat poliţia de frontieră, poliţistul de sector a monitorizat câteva zile situaţia asta", a spus primarul satului Viişoara, raionul Edineţ, Ina Ciubotaru.

Majoritatea sătenilor spun că nu au văzut nimic suspect.

Bărbatul, care depozita în acestă casă ţigările, a fost reţinut în flagrant aseară în timp ce se apropia de linia de frontieră cu două genţi pline cu ţigări.

"La moment el este un simplu curier, transportă țigările le aduce de la Chișinău la Edineț. Sunt alte persoane, care la moment nu sunt identificate, care urmau să facă această trecere peste Prut", a afirmat procurorul Procuratorii Edineţ, Vladimir Chistruga.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tentativă de contrabandă.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu