Campania "Familii Ocrotite". Mii de femei şi copii, ajutaţi de fundaţia "Edelweiss"

Embed:

Peste 500 de victime ale violenţei domestice au beneficiat de consiliere psihologică, iar mii de femei şi copii au fost ajutaţi de fundaţia lui Vlad PlahotniucEdelweiss”, în cadrul campaniei „Familii Ocrotite”. Organizatorii au prezentat bilanţul celor aproape şase luni de campanie care s-a desfăşurat în toată ţara.Fundaţia a mai reuşit în acest timp să adune bani pentru a ajuta centrele de plasament din ţară, care adăpostesc femei aflate în situaţii dificile.

În luna august 2016, Fundaţia lui Vlad PlahotniucEdelweiss” a lansat campania „Familii Ocrotite”. Acţiunea se desfăşoară sub sloganul „Spune NU violenţei în familie” şi a fost susţinută de personalităţi din ţara noastră, dar şi de peste hotare.

În această perioadă, în Dochia, Hânceşti şi Cahul au fost deschise Cabinete de consiliere psihologică şi juridică. În decembrie, Edelweiss a organizat un concert de caritate în cadrul căruia au fost colectaţi aproape 300 de mii de lei. Banii au fost donaţi centrului social "Helmut Wolf" din satul Ciuciuleni, raionul Hânceşt

"Cred că toate gândurile bune pe care Fundaţia "Edelweiss" le seamănă prin Republica Moldova vor aduce tot atâta bucurie şi tot atâta succes, şi tot atâta bunătate, cât am primit noi prin acest cadou", a spus Valentina Geamănă, directoarea Centrului Social anti-violenţă "Helmut Wolf".

În cadrul concursului naţional de pictură pentru elevi, copiii au fost chemaţi să prezinte desene cu familii armonioase în care nu există violenţă.

"O familie ocrotită este ceva foarte important", a zis premianta Ionela Marinovschi.
Fundaţia lui Vlad PlahotniucEdelweiss” a susţinut şi o amplă campanie la nivel naţional pentru promovarea liniei verde 0800 10 881. Pe toată durata campaniei, au fost plasate materiale informative despre violenţă, iar posturile de televiziune au difuzat patru spoturi sociale.

Sursa Foto: edelweiss.md

Lasă un comentariu