Busuiocul, condimentul rege

Se spune că busuiocul  este regele condimentelor. Se foloseşte pe larg şi la prepararea bucatelor din carne, în salate şi oferă o aromă deosebită şi un gust deosebit.

Termenul de busuioc provine din limba greacă, basileus. Despre această plantă se spune că a crescut pe locul unde Împărații Constantin și Elena au descoperit Sfânta Cruce, motiv pentru care este supranumit condimentul "rege".

Moldovenii, însă, plantează mai mult busuiocul sanctum.

Specialiştii spun că în ţara noastră se cultivă cel puţin 10 specii de busuioc. Iar acum e vremea recoltării.

Busuiocul se foloseşte atât proaspăt, cât şi uscat şi oferă o aromă deosebită oricărei mâncări.

Deci, busuiocul nu se pune doar la icoane, dar şi în mâncare. 

Se pare că în zadar importăm mirodenii de peste hotare, când le avem pe ale noastre, multe şi savuroase. 

Lasă un comentariu