Bucate exotice de sărbători! Carnea de porc vietnamez, pe plac moldovenilor

Bucate exotice de sărbători! Mai nou, moldovenii preferă pentru masa de sărbătoare carnea de porc vietnamez! Godacii a sunt la mare căutare, mai ales acum în preajma Crăciunului. Animalele sunt de culoare neagră şi sunt originare din Asia de Sud-Est. 

Fermierul Ilia Guzic din satul Malcoci şi-a găsit un hobby exotic la pensie - crește porci vietnamezi. Are peste 40 de godaci pe care îi crește cu mare grijă.

Fermierul spune că porcii vietnamezi se deosebesc de cei obișnuiți nu doar prin culoare și înălțime.

Și dacă porcii de Moldova mânăncă mai tot, se pare acei vietnamezi sunt mai selecți la bucate, așa că și carnea este mai dietetică.

La naștere porcii încap cu ușurință într-o palmă, la maturitate cântăresc până la 150 de kilograme.

Carnea de porc vietnamez e la mare căutare mai ales acum în perioada sărbătorilor de iarnă. Așa că fermierul speră să-și rotunjească veniturile.

Carnea de porc vietnamez nu este însă pentru toate buzunarele. Un kilogram costă în jur de o sută de lei, iar pentru un godac întreg veți plăti un jur de o mie de lei.

Lasă un comentariu