Barack Obama şi-a ţinut discursul de adio

Embed:

A vărsat o lacrimă şi şi-a luat adio de la viaţa politică. Barack Obama a ţinut astăzi ultimul său discurs în calitate de preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Liderul de la Casa Albă, susţinut de familia sa și vicepreședintele Joe Biden, şi-a rostit mesajul de adio în faţa a 18 mii de oameni.

"În această seară e rândul meu să adresez mulțumiri. În fiecare zi am învățat de la voi. Am devenit un președinte mai bun și un om mai bun datorită vouă", a spus preşedintele SUA, Barack Obama.

Președintele în exercițiu a făcut bilanţul celor două mandate, a trecut în revistă unele dintre principalele sale realizări și a declarat că lasă America mai puternică şi mai prosperă decât a primit-o.

"Dacă v-aş fi spus acum opt ani că America va ieşi dintr-o recesiune gravă, îşi va relansa industria auto şi va avea mai multe locuri de muncă noi decât oricând în istorie", a zis preşedintele SUA, Barack Obama.

Barack Obama a recunoscut că mai sunt încă multe de făcut și nu a ezitat să-i dea câteva sfaturi succesorului său Donald Tump. Spre finalul discursului, Obama le-a promis americanilor că va continua să le fie alături ca simplu cetăţean. Atunci când a vorbit despre familia sa, şi mai ales despre soția sa Michele, pe care a numit-o cea mai bună prietenă, liderul de la Casa Albă a fost copleșit de emoții.

"Ai preluat un rol pe care nu l-ai cerut și l-ai personalizat cu grație, hotărâre, stil și bună dispoziție", a afirmat preşedintele SUA, Barack Obama.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu