Bani pentru TIC. Suedia sprijină Centrul de Excelenţă în IT

Embed:

Încă două milioane de dolari vor fi investiţi în modernizarea primului Centru de Excelenţă în domeniul IT, lansat în Capitală. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat, astăzi, între Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare şi Ambasada Suediei în Republica Moldova.

"Suportul Suediei în acest proiect va fi direcţionat pentru a creşte potenţialul pieţei autohtone şi pentru a implementa Acordul de Liber Schimb, care deschide piaţa UE produselor şi serviciilor moldoveneşti şi viceversa", a declarat ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller.

"E important ca Republica Moldova sa nu rămână în urma, să fim şi noi pregătiţi. Să dezvoltăm companiile noastre care anume să producă produse în Republica Moldova şi care sa putem sa le vindem", a menționat ministrul Tehnologiei Informaţiei, Vasile Botnari.

Iniţiativa privind crearea unui centru de pregătire a specialiştilor în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a pornit încă în anul 2014, cu suportul Guvernului american, care a alocat, atunci, două milioane de dolari.

Astăzi, şi Ambasada Suediei în Republica Moldova s-a angajat să susţină dezvoltarea sectorului IT din ţara noastră. Astfel, în perioada 2016 - 2018, guvernul suedez va aloca alte două milioane de dolari pentru dezvoltarea centrului. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, salariul mediu lunar al unui angajat din sectorul IT este de aproape zece mii de lei.

Sursa Foto: radiocluj.ro

Lasă un comentariu