Bani irosiţi pe mâncare

Cheltuim mii de lei pentru produsele pentru masă de sărbatori care stau în frigider câte o săptămână şi într-un final ajung la coşul de gunoi.

De ce moldovenilor le plac mesele doldora de bucate şi cum explică experţii risipa de mâncare, vedeţi în reportaj.

Paştele a trecut, dar bucatele pe care gospodinele le-au pregătit pentru masa de sărbătoare au rămas şi cel mai probabil vor ajunge la coşul de gunoi, sau în cel mai bun caz hrană pentru animalele de pe lângă casă.

Moldovenii recunosc că abia de mai înghit friptura, pasca, cozonacul şi ouăle vopsite, dar dacă tot au cheltuit o groază de bani pe ele.

La întrebarea de ce nu pregătesc mai puţin?

Experţii spun că tendinta conaţionalilor noştri de a cheltui mai mulţi bani de cât au, este nesănătoasă şi se trage de la strămoşii noştri.

Totuşi sunt şi din cei care nu se uită la gura lumii, mai ales după ce au călătorit prin Europa.

Totuşi cu o rândunică nu se face primăvara, aşa că atenţie la mesele copioase, care pot ajunge la coşul de gunoi.

Lasă un comentariu