Banca Mondială va oferi granturi pentru dezvoltarea IMM-urilor

Embed:

Veşti bune pentru exportatorii moldoveni. Banca Mondială pune la bătaie trei milioane de dolari pentru dezvoltarea competitivităţii şi accesarea noilor pieţe de desfacere. Banii vor fi oferiţi sub formă de granturi şi pot fi accesaţi până la finele anului 2019.

Ministerul Economiei şi Banca Mondială au lansat proiectul "Granturi de cofinanţare". Astfel, întreprinzătorii mici şi mijlocii, specializaţi în producerea produselor alimentare şi a băuturilor, în fabricarea produselor electronice, dar şi a celor textile, vor putea depune actele pentru a beneficia de sprijin financiar.

"Sporirea competitivităţii întreprinderilor moldoveneşti este obiectivul nostru principal. O companie dacă nu este competitivă nu poate supraveţui, nici pe piaţa internă, nici pe cea externă", a afirmat ministrul Economiei, Stephan Bride.

La eveniment a fost prezent şi şeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer. Acesta a declarat că suportul financiar îi va face pe întreprinzători să devină mai competitivi.

"Odată cu accesarea acestor fonduri, companiile vor deveni cu adevărat competitive şi vor concura între ele. Astfel, vom avea un şir de inovaţii în business-ul moldovenesc", a spus şeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer.

Directorul programului de finanţare, Aureliu Casian, a declarat că banii vor fi oferiţi, în mare parte, companiilor exportatoare. Asta pentru că acestea au cel mai mare potenţial de a înregistra creşteri semnificative a vânzărilor.

"Serviciile care vor fi eligibile de a fi cofinanţate în cadrul acestui proiect, vor avea ca scop îmbunătăţirea produselor existente, crearea produselor noi şi a serviciilor", a menționat directorul executiv, PAC II, Aureliu Casian.

Un întreprinzător poate beneficia de cel mult 200 de mii de lei.

Sursa Foto: business24.ro

Lasă un comentariu