Atacate de lupi! O haită de lupi a sfâşiat 10 capre şi a rănit alte 13

Embed:

O haită de lupi a dat buzna într-o gospodărie din oraşul Cimişlia şi a sfâşiat zece capre şi a rănit alte 13 animale. Stăpânul caprelor este disperat, întrucât creştea animalele pentru a hrăni familia. Autorităţile locale nu au deocamdată soluţii şi îndeamnă oamenii să fie cât mai prudenţi. 

Gospodăria în care au intrat lupii se află la marginea oraşului lângă o pădure. Caprele au fost sfâşiate în timp ce proprietarii se aflau în casă, cu toate acestea ei spun că nu au auzit niciun zgomot. 

Cazul i-a înspăimântat pe localnici. 

Primarul oraşului spune că va găsi în curând o soluţie şi le recomandă oamenilor să fie prudenţi.

"Am discutat cu direcţia silvo cinegetică, cu inspecţia ecologică şi ei se ocupă de această întrebare şi cred că vom rezolva ceva. În cazul nostru cred că ar trebui savanţii să studieze acest caz, să vadă prin ce metode să clarifice. Pentru că dacă sunt lupi, ei sunt în cartea roşie şi sunt alte măsuri, iar dacă chircituri, atunci cu totul altele", a spus primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu.

Nu este pentru prima dată când lupii atacă animalele domestice. În toamna anului trecut, 15 capre au fost sfâşiate în satul Petrovca, din raionul Sângerei. Un alt caz a avut loc în satul Tomai, raionul Ceadâr-Lunga, unde lupii au sfâşiat trei oi şi o capră.

Lasă un comentariu