Atac terorist de Revelion. 39 de oameni au fost ucişi, iar 69 răniţi, într-un club

Embed:

Pentru vizitatorii unui club de lux din Istanbul, Revelionul a însemnat un adevărat coşmar, trăit în noaptea dintre ani. 39 de oameni au murit, iar alţi 69 au fost răniți, în urma unui atentat terorist, comis în clubul de noapte "Reina", din apropierea locului unde a fost dată ceremonia oficială de Revelion. Deocamdată, atacatorul nu a fost reţinut.

Potrivit autorităţilor de la Ankara, 16 dintre cei care şi-au pierdut viaţa în local sunt cetăţeni străini. Ministerul de Externe din ţara noastră susţine că printre victime moldoveni nu sunt.

Scena macabră s-a produs în clubul Reina din Istanbul, unde peste 700 de persoane sărbătoreau Revelionul. Teroarea a început la ora locală 1 şi 15 minute.

Potrivit presei din Turcia, înainte de a intra în local, atacatorul a împușcat un polițist, după care a deschis focul asupra oamenilor care chefuiau în interiorul localului. 39 de oameni au fost ucişi, iar alte câteva zeci - răniţi. Pentru a se salva, unii petrecăreţi au sărit în apele strâmtorii Bosfor. Cei care au scăpat cu viață povestesc cu oroare cele întâmplate.

Martorii susţin că, înainte de atac, agresorul a strigat ceva în limba arabă.

"Operaţiunile de căutare a teroristului continuă. Sperăm că el va fi prins în scurt timp", a afirmat ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu.

Clubul de noapte "Reina" este, deseori, vizitat de turiștii străini și celebrități. Localul se află în apropiere de locul unde a fost organizată ceremonia oficială de Revelion, din Istanbul.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu